Select Page
Palau de la Música, ValÈncia

3 dies / 58 ponents
Anem a escoltar-nos

Jornada dia 23
17:00 Sala Rodrigo:
L’educació, ferramenta del futur

ConeIX

Berta Esparza

Coordinadora d’imatge, comunicació i màrqueting. Projecte socioeducatiu del Palau de la Música

 

Llicenciada en Ciències de la Informació. Formació en Interpretació i altres disciplines escèniques en la Fundació Shakespeare-Teatrejove; companyia El Desván; Escuela del Actor i en la companyia Arden. Tècnic de Comunicació en el Palau de la Música des del 1994, ha treballat en l’àrea de Premsa i Documentació i en l’oficina de l’Orquestra de València. Ha estat assistent durant set anys del mestre Yaron Traub, Director Titular i Artístic de l’Orquestra de València, desenvolupant en aquesta etapa programació artística, producció i coordinació del programa pedagògic de l’OV, i accions socioculturals per a col·lectius en risc d’exclusió. Des d’abril del 2017 coordina l’àrea de Comunicació i Màrqueting, així com el projecte Socioeducatiu.

Entre 1996 i 2003 va treballar en els gabinets de les conselleries d’Educació i Cultura, Benestar Social i Medi ambient, així com en el gabinet de Presidència de les Corts Valencianes, en l’àmbit de comunicació, publicacions i gestió d’esdeveniments culturals. En excedència entre 2008 i 2011, va crear diversos projectes educatius d’arts escèniques i música per a xiquets i joves. El 1990 va obrir l’àrea d’inserció per a xiquets i joves del barri de Velluters, actualment “Amaltea”. Organitza regularment concerts solidaris de caràcter educatiu i és sòcia col·laboradora habitual de l’Associació Viktor I. Frankl.

El projecte educatiu i social del Palau de la Música

El projecte educatiu del Palau de la Música data pràcticament dels seus inicis com a auditori, a l’abril de 1987. Va començar amb les sèries  escolars matinals “Creixent amb la música” en la sala Rodrigo i en estos trenta anys s’ha anat ampliant i diversificant en continguts, sales, dates i destinataris, per a arribar a tots els públics. En l’actualitat, el Palau està fent un pas més,  i a més de la funció didàctica de la música clàssica, vol incloure una mirada social i integradora en el seu projecte educatiu, apostant per la transmissió de valors i la creació de comunitat.