Select Page
Palau de la Música, ValÈncia

3 dies / 58 ponents
Anem a escoltar-nos

Jornada dia 22
18:00 Sala Martín i Soler:
La força de la dona en la creació musical

Coneix 

Claudia Montero

Compositora

Claudia Montero va nàixer a Argentina i viu a València des de fa 15 anys. És compositora d’Amèrica Llatina i ha estat guardonada amb dos Grammys Latinos, el primer pel seu concert per a Violín i orquestra de Cuerdas en l’any 2014 i el segon Grammy el 2016 pel seu Cuarteto para Buenos Aires. Ambdós premis dins de la categoria Millor Composició Clàssica Contemporània. És membre de la International Alliance Women in Music, de la Latin Recording Accademy i de la Recording Academy.

La força de la dona en la creació musical.

 La història de la música llança entre les seues dades una llista de dones compositores. Als segles XVIII i XIX, moltes d’elles tenien papers dobles, intèrprets i compositores, encara que es programen molt poques d’elles amb assiduïtat.

Amb el pas del temps, s’ha incrementat la programació de dones compositores del segle XX en quasi tots els àmbits musicals (música de cambra i simfònica en menor mesura). La comissió d’obres creades per orquestres, solistes i grups de cambra ha augmentat la seua atenció cap a les dones, que estan encara en minoria, però no són inexistents.

Les polítiques d’igualtat han propiciat una major participació de la dona en circuits creatius com festivals, seminaris i trobades. Els reconeixements i premis en l’àmbit nacional i internacional recauen més en compositores. Cada vegada més compositores estan sent convocades com a jurat en diferents concursos, no solament de composició, sinó d’altres disciplines. La dona pren força en la creació musical, però no hi aconsegueix el poder.