Select Page
Palau de la Música, ValÈncia

3 dies / 58 ponents
Anem a escoltar-nos

Jornada dia 23
12:30 Sala Rodrigo
Valor patrimonial de les Societats Musicals.

ConeIX 

fernando Bonete

Director titular de la Banda Municipal de València.

 

És titulat en Direcció d’Orquestra, Direcció de Cors, Clarinet, Flauta Barroca, Piano, Solfeig i Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament, Harmonia, Contrapunt, Composició i Instrumentació.  És deixeble de l’insigne mestre Enrique García Asensio. 

Ha guanyat nombrosos i importants premis, entre els que cal destacar els corresponents al concurs de Direcció de Cors convocat pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València (1992); el concurs de Direcció d’Orquesta convocat pel Reial Conservatori Superior de Música de Madrid (1995); el primer premi i menció d’honor, en la màxima categoria, del Certamen Internacional “Ciutat de València” (1999); així com dels concursos nacionals de composició “Ciudad de Orihuela” (2004); “Maestro Turrillas” del Ayuntamiento de Pamplona (2007); i “Maestro Francisco García Muñoz” de l’Ajuntament de Sòria (2008).

Realitza gravacions per als segells discogràfics RTVE-Música, RNE-Radio Clásica i Nuestras Bandas de Música; i ponències i cursos per al Ministeri d’Educació al camp docent.

És acadèmic i membre de la junta de govern de la Molt Il·lustre Acadèmia de la Música Valenciana. És membre del comité organitzador del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”. Pertany a la Societat General d’Autors i Editors i a la Associació d’Intérprets i Executants. Conta amb més de tres centenars d’obres registrades i altres tants fonogrames i videogrames. Les seues instrumentacions per a banda, tant de música lírica com de repertori simfònic, són referents en l’actualitat per a les bandes simfòniques.

En l’àmbit docent, Fernando Bonete va aconseguir la plaça de professor d’Harmonia i Melodia Acompanyada per oposició lliure del Conservatori de la Diputació de Zamora”, i pertany, per concurs-oposició, al Cos de Professors d’Ensenyament Secundari en l’especialitat de Música, i al Cos de Professors de Música i Arts Escèniques en l’especialitat de Cor i Orquestra. Ha estat convidat a dirigir les agrupacions simfòniques més importants de l’estat: Alacant, Almeria, Barcelona, Bilbao, Castelló, la Corunya, Madrid, Melilla, Santiago de Compostel·la, Sevilla, Tenerife, València…, i com a jurat en els certàmens nacionals i internacionals de composició i interpretació bandística més rellevants.

Ha sigut director-cap del Servici Municipal de Música i de la Banda Simfònica Municipal de l’Ajuntament d’Albacete i de la qual va aconseguir sota el seu mandat la completa professionalització. 

Des del 2012 és Director Titular de la Banda Municipal de València.

Un any en la vida de la Banda Municipal. La Banda i les festes de la seua ciutat

Des del 1903, València presumeix, i els valencians gaudeixen, d’una gran agrupació musical considerada mundialment com una de les millors en el seu gènere: la Banda Municipal de València, «La mare de totes les bandes» segons el seu afectuós apel·latiu. Com no podia ser d’altra manera, la Banda Municipal està present en els actes més atraients, tradicionals i rellevants que s’organitzen en la seua ciutat al llarg de l’any. Les festes de València són part indispensable del conjunt d’actes que conformen el Pla Anual d’Activitats de la seua Banda. Proclamacions, exaltacions, inauguracions, exposicions, ofrenes, concerts, gales, processions, actes institucionals… Un conjunt d’activitats diverses que doten aquesta centenària institució municipal valenciana de matisos músics-festius riquíssims i d’una personalitat solida i clara.