Select Page
Palau de la Música, ValÈncia

3 dies / 58 ponents
Anem a escoltar-nos

Jornada dia 23
12:30 Sala Rodrigo:
Música i festa. Trencant límits entre música clàssica i popular

Coneix 

Frederic Oriola Velló

Historiador.

Frederic Oriola Velló (Quatretonda, 1978). Llicenciat en Història i diplomat en Biblioteconomia i Documentació; Especialista en gestió cultural de societats musicals per la Universitat Jaume I, i Máster en mètodes i tècniques avançades d’investigació històrica, artística i geogràfica per la UNED.

En el camp de la investigació s’ha centrat en la investigació sobre la història de les societats musicals. Entre d’altres es poden citar: En clau de festa, El mirall pautat o Temps de músics i capellans. A més, habitualment col·labora amb institucions com la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i CulturArts-Música.

La música festera dels moros i cristians. Esbós per una periodització.

La música festera de moros i cristians, és una de les manifestacions musicals més representatives per a banda de música. Una tradició compositiva que arranca a mitjan segle XIX i que amb més de dues mil composicions, viu actualment un moment dolç de creativitat. Aquesta aportació intenta sistematitzar les diferents etapes que els gèneres compostos a l’ombra d’aquestes festivitats han sorgit, on no sols s’hi troben pasdobles, marxes mores i marxes cristianes.