Select Page
Palau de la Música, ValÈncia

3 dies / 58 ponents
Anem a escoltar-nos

Jornada dia 23
10:45 Sala Rodrigo:
L’educació en les bandes de música.
19:00 Sala Martín i Soler:
Al voltant d’una exposició.

CoNeIX 

Remigi Morant

Director del departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València. Vicepresident primer de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (F.S.M.C.V.).

Remigi Morant Navasquillo és Premi Extraordinari de Doctorat en Educació (Didàctica de la Música) per la Universitat Jaume I de Castelló. Ha treballat 15 anys com a assessor d’educació musical en la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. És director del Departament de Didàctica de l’Expresió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València i vicepresident/responsable de l’àrea d’escoles de música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. És membre de l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives de la universitat.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una aposta per l’educació musical. L’educació en les bandes de música.

La FSMCV compta amb 547 societats musicals federades que integren un total d’uns 600 centres educatius entre escoles de música, conservatoris privats i un centre integrat. Però també suposa un col·lectiu de més de 1000 bandes de música, 200 corals i altres tantes orquestres. La qual cosa significa 4000 professors, 50 000 músics i uns 60 000 alumnes. La federació s’encarrega de representar aquest col·lectiu i oferir-li una àmplia varietat de serveis com l’assessorament als centres educatius i un centre d’estudis que coordina propostes de formació del professorat, publicacions i investigacions. Al mateix temps, es treballa de manera coordinada amb diferents universitats per a la implementació d’investigacions, projectes educatius, projectes europeus Erasmus+ i  inclús en activitats que compten amb el patrocini d’entitats privades com Bankia o la Fundació Carasso. L’aposta per la millora continuada d’aquest col·lectiu en tots els vessants és constant. Per tot aquest treball realitzat al llarg de quasi 50 anys, ha rebut premis i reconeixements nacionals i internacionals.